Tools & tech

De tools om data te transformeren naar insights, te visualiseren en te activeren worden steeds beter en toegankelijker. Ook content marketing is door automation en personalisatie steeds meer technologiegedreven. In het team van Return on content is veel ervaring met de benodigde tech platforms voor research en digital analytics.

 
 
Asset 22.png

co-browsing

Verdieping op customer journeys , beleving en optimaliseren van online content.

Ons research platform maakt gebruik van een videoverbinding en schermdelen om online gedrag van de respondent te observeren en uit te diepen.

Live observatie en video-analytics.  

Co-browsing gebruiken we in de Optimise module.crowd communities

Hybride vorm van online onderzoek. Ons community platform faciliteert kwantitatieve en kwalitatieve methodes, het beheer en activatie van leden (community management) en toegang tot onderzoeksresultaten.

Wij werken samen met verschillende community platform aanbieders.

We zetten Crowd Communities in bij de Co-Create module.

community icon.png

online surveys2.png

online surveys en content tagging

Voor kwantitatief veldwerk werken wij samen met MSI-ACI. Bij de bepaling van de impact van content kan bij een panel van 200.000 respondenten via tagging worden gevolgd welke respondenten welke webpagina’s bezoeken en aan welke online uitingen zijn exposed.

Voor onze Validate module gebruiken we een speciale tool om het klik- en scrollgedrag van de te testen content in de analyse mee te nemen, waardoor we gedrag en attitudes kunnen combineren.


content marketing analytics

Asset 23.png

Voor analyses van content campagnes op social channels gebruiken we o.a. Facebook/Instagram business manager, LinkedIn campaign manager en Google datastudio voor visualisatie en KPI dashboards.

Als input voor content strategie en creatie gebruiken we tevens social listening. Deze content deep dives geeft ons inzicht in welke topics populair zijn en stellen ons in staat de drivers van sentiment te bepalen om hieruit kansen te identificeren voor onze opdrachtgevers.