Vodafone presenteert impact videoserie Techtalks op Branded Content Event 2024  

Update maart 2024.
Op het Branded Content Event 2024 presenteerde Vodafone Business een case over de inzet van video voor de MKB-markt. Wij deden onderzoek naar de impact en optimalisatiekansen van #Techtalksvideo’s, een format van Vodafone Business in samenwerking met Business Insider.

Steven van Belleghem trapte het event af met zijn visie over de invloed van Generative AI op het creëren van content, ‘en we staan pas aan het begin’. De manier waarop consumenten (aankoop)beslissingen nemen zal door AI veranderen. Bijvoorbeeld hoe informatie wordt gezocht via zoekmachines. Een zoekopdracht in Google levert een lijst aan mogelijkheden, maar zoeken via een AI assistent werkt anders (‘next generation search’). Je typt geen zoekwoorden meer in maar een volledige vraag. AI filtert een heleboel mogelijkheden uit. Hoe beter de AI je voorkeuren kent, hoe preciezer het antwoord. AI assistenten krijgen hiermee veel meer invloed op product- en merkkeuze van consumenten volgens Steven.

Als een van de weinige merken deelde Vodafone Business een B2B-contentcase bij het Branded Content Event. Martijn van Lieshout en Emma de Graaf schetsten de context en strategie achter de contentcampagne. 

Vanuit de EU wordt digitalisering bij MKB-bedrijven gestimuleerd. Naast snelle verbindingen hebben veel ondernemingen behoefte aan hulp om hun bedrijf vooruit te helpen met behulp van technologie. Met dat doel ontwikkelt Vodafone Business al veel inhoudelijke content, zoals het V-Hub kennisplatform. In de videoserie Techtalks geven experts in 10 minuten een update en praktisch advies voor ondernemers. Bijvoorbeeld de ethisch hacker die tactieken van hackers uitlegt en hoe je als bedrijf tegen kunt weren.

Videoserie laat merkimpact duidelijk zien

In de presentatie vertelde Emma dat de videoserie een vervolg krijgt, gebaseerd op behaalde media KPI’s en onze onderzoeksresultaten over de impact. 4 van de 5 merkwaarden laten een stijging zien en ook de merkvoorkeur voor Vodafone Business stijgt. 

Om de onderzoeksresultaten te illustreren werd een highlightclip uit onze co-browsingsessies getoond hoe klanten spontaan reageren op de techtalkvideo’s.

Belangrijkste leerpunten volgens Vodafone voor de campagne met langere videocontent: 
- Om in te kopen op inhoud i.p.v. zichtbaarheid zijn andere KPI’s nodig, zoals uitkijkratio. 
- De juiste mix vinden tussen interne en externe sprekers. 
- Content over digitalisering moet voor ondernemers toegankelijk en direct toepasbaar zijn.

Ook wordt het videoformat bij ‘seizoen 2’ uitgebreid met #techsplainers. Mid funnel content om de brug te slaan tussen inspiratie en producten.

Terug naar overzicht